I.I. MACOVEI V. IONEL
MOLDOCATINA
În satul Ipotești din județul Botoșani, în vecinătatea casei memoriale a lui Mihai Eminescu, puteți găsi o gamă largă de legume proaspete vândute chiar de producător.
Familia Macovei cultivă în cei 1010 mp de solarii și în câmp deschis, culturi sezoniere cum ar fi: tomate roșii și roz, ardei, vinete, castraveți, salată, pepeni verzi și galbeni, etc. Toate acestea sunt la dispoziția cumpărătorului mereu proaspete (chiar culese pe loc) și cultivate în regim casnic, fără fertilizanți artificiali și cel mai important e ca avem mereu prețuri de producător.
Avem onoarea sa fim singurii legumicultori din comuna Mihai Eminescu care fac parte din "Programul Tomate" unde ne angajăm ca în fiecare an începând cu finalul lunii mai sa avem tomate proaspete de vânzare, adică extratimpurii. Vă așteptăm să gustați produsele noastre unde să regăsiți gustul autentic al legumelor românești.
Acesta este un site de promovare, pentru achiziționarea produselor vă rugam să contactați producătorul!!!
DATE DE CONTACT
Adresa: Sat Ipotești, comuna Mihai Eminescu, Jud. Botoșani
Email: oanaonofrei60@gmail.com
Plantația a fost inființată pentru a fi exploatată doar în regim manual, distanța dintre rânduri este de 2.00 m, iar distanța pe rând este de 1.50 m. Soiul plantat este unul original, fiind rezultatul muncii de selecție a tinerilor de la Doropad ( Dorohoi) care în câțiva ani, practic si-au format prin selecție din flora spontană, propriul soi.
Avantajul acestui soi este că e foarte adaptat și rezistent la conditiile pedoclimatice din zona de nord a Județului Botoșani, că păstrează toate calitățile în conținut și mod de prezentare a cătinei sălbatice, dar cu boabe mai mari și mai pline. Tot un avanataj este și faptul că maturizarea fructelor se face diferențiat de la plantă la plantă, având în acest fel, arbuști de la care pot începe recoltarea în luna august, dar și arbuști de la care pot recolta fructe în lunile octombrie și chiar noiembrie.
Marele dezavantaj este că sunt foarte spinosi îngreunând mult recoltarea manuală. Cultivarea cătinei albe pe un teren bogat în cernoziom, folosind soiuri românești și fără a utiliza îngrașăminte chimice, insecticide sau pesticide, asigură calitatea deosebită a fructelor , frunzelor scoarței și a rădăcinilor pe care le produc și valorific. Sunt deja in portofoliu peste 750 de persoane care au utilizat in alimentație fructele și produsele din cătină albă și toți au căpătat în timp o imunitate sporită , o energie superioară și o imbătrânire mult întârziată.
Mai multe detalii despre Moldocatina si catina gasiti aici.
DATE DE CONTACT
Manoilă Mihai
Brăesti, jud Botoșani
Tel:0742543913
Email: catinabraesti@gmail.com
Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţin persoanelor care au iniţiat pagina web.
Proiect finanțat cu fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.
Programul Național de Dezvoltare Rurală este implementat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale,din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
PNDR este finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru dezvoltare Rurală.
Toate informaţiile privind PNDR, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.