Despre noi

Cine suntem

Grupul de Acțiune Locală ”Codrii de Aramă” reunește 12 unități administrativ teritoriale din zona central-vestică a județului Botoșani: orașul Bucecea și comunele Brăești, Corlăteni, Dimăcheni, Leorda, Mihai Eminescu, Nicșeni, Roma, Știubieni, Ungureni, Văculești și Vorniceni.

Grupul de Actiune Locala ”Codrii de Aramă” a fost înființat ca un demers firesc, necesar și in extremis (fiind ultimul GAL înființat la nivelul județului Botoșani, acoperindu-se astfel întreg teritoriul acestuia cu programul LEADER), pentru a coagula deopotrivă resursele locale dar și o problematică comună valabilă la nivelul întregului teritoriu GAL și care își poate găsi rezolvare printr-o abordare integrată.

Parteneriatul constituit pentru înființarea Grupului de Acțiune Locală ”Codrii de Aramă” este format din 63 de membri distribuiți astfel:

  1. Parteneri autorități publice reprezentate prin 12 unități administrativ teritoriale reprezentând 19% din totalul membrilor parteneriatului.

  2. Parteneri privați, reprezentați de societăți comerciale, în diferite forme de organizare și funcționare și din variate domenii de activitate, în număr de 44, reprezentând 76% din totalul membrilor parteneriatului și 4 cooperative agricole

  3. Parteneri din societatea civilă, ONG-uri, în număr de 3, reprezentând 5% din totalul membrilor parteneriatului